Heidelberg Engineering designar, tillverkar och distribuerar diagnostiska instrument till ögonspecialister runt om i världen. En ny era i avbildning av ögonstrukturer föddes 1991 med införandet av en mängd olika hybridinstrument från Heidelberg Engineering. Heidelberg Engineering kombinerar medicin och fysik för att visa upp de allra finaste detaljerna i ögat.

Företagets kärnteknologier inkluderar konfokalmikroskopi, skannande lasrar och optik, optisk koherentomografi och bildanalyserande programvara. Heidelbergs produkter används över hela världen av ögonläkare och optiker för att skanna patientens ögon efter tecken på sjukdom och hjälper också till att hantera patienter som har ögonrelaterade sjukdomar. Tidig diagnos av sjukdomar hjälper till att försena och förebygga de vanligaste orsakerna till blindhet.

Heidelberg Engineering är ett privatägt företag med huvudkontor i Heidelberg, Tyskland. Företaget distribuerar sina produkter genom ett nätverk av egenviktade dotterbolag och distributionspartner i de flesta länder i världen.

Preisler Instrument är väldigt stolta över förmånen att distribuera dessa produkter!

Spectralis

SPECTRALIS är sammansmältningen mellan konfokal skanning, laserbilder av fundus och Spectral Domain OCT. Detta samtidiga tvåstrålsystem använder fundusbilden för att aktivt guida OCT-skannern i realtid och skapar därmed en ny form för bildtagning: Tracking Laser Tomography.

Anterion

ANTERION är Swept Source-OCT för främre kammaren som ger dig all data du kan tänkas behöva från segmentet i en enda undersökning!

HRT3 Rostock

Heidelberg Retina Tomograph (HRT) är ett konfokalt laserskanningssystem för avbildning av de främre och bakre delarna av ögat. Den består av tre moduler som kan användas oberoende eller i kombination med varandra.