I 125 år (sedan 1895) har Oculus varit en partner för ögonvårdspersonal över hela världen. För snart 20 år sedan tog de nästa steg och blev en tillverkare av mer högteknologisk utrustning när de lanserade Pentacam.

Pentacam blev fort marknadsledande men utvecklingsarbetet är fortfarande lika febrilt och håller utrustningen ett par steg före.

Men Oculus sortiment rymmer så mycket mer. Allt håller otroligt hög kvalité. Här nedan ges ett litet urval.

Refraktonsutrustning

Oculus är helt klart även marknadsledande på enklare refraktionsutrustning med sina olika provbågar och provglaslådor i absolut högsta kvalité.

Pentacam®

Den gyllene standarden för analys av främre segmentet. Inkluderar otroliga Belin/Ambrosio Enhanced Ectacia Report för tidiga fynd av Keratokonus. Finns numera inte mindre än 4 hårdvarumodeller att välja emellan. Hör gärna efter med oss vilken modell som kunde passa er.

Oculus Keratograph 5M

OCULUS Keratograph 5M är en avancerad hornhinnetopograf med en inbyggd verklig keratometer och en färgkamera optimerad för extern avbildning. Unika egenskaper inkluderar undersökning av ”meibomian glands”, ” non-invasive tear film break-up time”,  ”tear meniscus height” och utvärdering av ”lipid layer”.

Det senaste tillskottet är den kompletta tårvägsanalysen i JENVIS Pro Dry Eye Report. Läs mer om denna och de andra funktionerna på:

Oculus Corvis ST

Corvis ST är en Non-Contact-Tonometer som med en höghastighetskamera även mäter och bedömer korneas reaktion. En komplett biomekanisk analys lämnas.

Myopia Master

När myopin i världen skenar bland barn och unga lanserar Oculus Myopia Master, den senaste i raden innovationer! Med Autorefraktion, Axellängdsmätning och Keratometri i en och samma apparat finns alla parametrar samlade för optimal Myopihantering.

Myopia Masters mjukvara tar hänsyn till alla de kända influerande faktorerna och hjälper till med diagnoser och uppföljning.

Ta del av Philipp Hessler, M. Sc.: Myopia – What’s the future? Measurement of axial length & co with the Myopia Master. En kort presentation av Myopia Master:

https://www.youtube.com/watch?v=KOvwHqbes30#action=share

Oculus ImageCam 3

OCULUS IMAGECAM 3 är marknadens tunnaste kamera för spaltlampor. Kan kopplas på vilken spaltlampa som helst. Den är DICOM-kompatibel och licensfri. Mjukvaran är väldigt enkel och intuitiv.

Oculus Syntestutrustning

Oculus har en komplett samling apparater för olika syntestande. Binoptometer 4P för test av binoptometriska funktioner, fixation samt kvantitativt stereotest. C-Quant för kvantifiering av katarakter. Snabb och enkel undersökning med 1-2 minuter per öga. HMC Anomaloskop för komplett färgseendeanalys inklusive rödgrön (Rayleight) och blågrön (Moreland) integrerat samt Mesotest II för skymningsseende och ”glare”.

Oculus övriga sortiment

Även om många av Oculus produkter är relativt okända håller de är de i regel bäst på marknaden när de väl lanseras.