För 25 år sedan lanserade Oculus SDI®/BIOM® Wide Angle Viewing System. Detta förändrade synen på, och möjligheterna inom, VitreoRetina kirurgi. Systerbolaget OCULUS Surgical, Inc. bildades (2012) och sedan dess har innovationerna stått som spön i backen. Nedan några av godbitarna!

BIOM Optic Set®

Den nya engångslinsen OCULUS BIOM® HD Lens kombinerar Wide Field med High Magnification vilket gör den perfekt för alla moment i Vitreo Retinal kirurgi. Dessa set är för tillpassning på BIOM5. Finns i förpackningar om 10. Innehåller även reduktionslins, distansvred samt drivband för motoriserat BIOM.

HD LenZ

HD Disposable LenZ är en engångslins med samma prestanda som Optic Set, men anpassad för Zeiss Resight. Även LenZ är konstruerad för att både ge Wide Field och High Magnification i samma lins vilket gör den perfekt för alla moment i vitreoretinal kirurgi. Finns i förpackningar om 10.

Super View HTC Lens

Hassan-Tornambe Contact Lens.

Tornables superba kontaktlins nu med innovativ stabiliseringsmekanism som gör att linsen håller sin position vilket ger operatören total kontroll under hela operationen.

BIOM Ready

Världens första kompletta engångssystem!

BIOM Ready är verkligen allt I ett! En komplett förlängning av mikroskopet med samma oförstörda kvalité varje gång! Inklusive den otroliga HD-linsen. Denna lösning ger optimal effektivitet. Finns I förpackningar om 6.

BIOM 5

Den nätta och öppna designen av BIOM5 ökar tillgängligheten för operatörens händer och instrument. Rubust men samtidigt smidig. Finns i både manuell- och elektrisk modell.

OS Samtliga Produkter

Se Oculus Surgicals kompletta sortiment här.