Pentacam

Pentacam®

Oculus Pentacam för analys och mätning av ögats främre segmentet.

Pentacam® är utrustad med en automatisk roterande Scheimpflug-kamera och kan utföra en komplett mätning av det främre segmentet på mindre än 2 sekunder. En noggrann analys från korneas framsida till linsens bakkant genereras.

Under mätningen upptäcker Pentacam också oavsiktliga ögonrörelser med en sekundär iriskamera och korrigerar automatiskt för detta i beräkningen.

Programvaran analyserar och utvärderar all insamlad information. Dessa data utgör grunden för en komplett tredimensionell modell av det främre ögonsegmentet.

Pentacamet analyserar hela hornhinnan, främre kammaren och kristallisationslinsen. Detta inkluderar en objektiv bestämning av centralradie, hornhinneasfäricitet, olika färgade kartor över krökning och höjd, kammarvinkel, kammervolym och kammarhöjd, samt linstransparens.

Tomografin visar de individuella nivåerna i det främre ögonsegmentet i en fritt roterande modell. Mätningen är inte i fysisk kontakt med patientens öga och ger således en behaglig undersökning för patienten.

Pentacam® HR

Pentacam HR är i princip samma maskin som Pentacam, men med högre upplösning. Detta ger följande fördelar:

Tydligare Scheimpflug-bilder för exakta presentationer av hornhinnealimplantat, hornhinnaringar, oskärpa i hornhinnan eller linsen, etc. med upp till 138 000 höjdpunkter.

Exakt avbildning för att bestämma positionerna för pIOL: er och IOL: er med hänvisning till centrering och lutning (speciellt momentimplantat på Scheimpflug-bilder). 

Högupplöst mätläge för hornhinnan med 100 Scheimpflug-bilder på 2 sekunder. 

Möjlighet att flytta det interna fixationsobjektet för att underlätta undersökning av patienter med hög ametropi.

Pentacam® AXL

Pentacam® AXL mäter ögats axiella längd såväl som data från ögats främre del – från den främre ytan av hornhinnan till den bakre ytan av den kristallina linsen; allt i en enda mätning. Detta kombinerar den välkända Pentacam®-tekniken och en lika erkänd interferometri-baserad biometri-teknik. Pentacam® AXL är det rätta valet för dem som vill utföra anteriärsegmentdiagnostik och IOL-beräkningar med ett och samma instrument.

Pentacam® AXL Wave

Nästa generation är här! Den nya Pentacam® AXL Wave är den första enheten att kombinera Scheimpflug-tomografi med axiell längd, total vågfront, brytning och retroillumination. Med avancerad kombihårdvara och mjukvara för optimal analys av ögats totala optiska system gör den nya Pentacam® AXL Wave inga kompromisser med kvaliteten! Pentacam AXL Wave kombinerar följande funktioner:

Scheimpflug-baserad Tomografi Pentacam®-tekniken är den etablerade guldstandarden, bevisad under många år. Den mäter, visar och analyserar det främre ögonsegmentet utan kontakt och är tårfilmoberoende.

Wavefront-aberrometri av hela ögat Låga och höga ordningsavvikelser för hela ögat mäts med hjälp av Hartman-Shack teknologi. Intern och total hornhinneavvikelse visas också för detaljerade kristallinlins eller IOL-bedömning.

Kontaktfria axiella längdmätningar med bevisad precision.

Retroillumination för bedömning av pre-op av kristallina linsopacitet och efter-kontroll av IOL-position.

Inbyggd Scheimpflug-teknik möjliggör en automatisk, oberoende och tårfilmoberoende.

Alla enstaka Scheimpflug-bilder spelas in med en ögonblicksbild.

Mätprocessen är enkel, användaroberoende, snabb och patientvänlig.

Den nya Pentacam® AXL Wave innehåller intuitiva rapporter baserade på kliniska studier.

Hjälper dig att upptäcka avvikelser som kan påverka det förväntade resultatet före operationen.

Anpassat premium IOL-urval och IOL-effektberäkning för varje komplett hornhinneform.

Strömlinjeforma din dagliga kliniska praxis genom att spara utrymme,

tid och pengar med allt-i-ett-enheten från OCULUS!

Få en fullständig översikt direkt efter den intuitiva undersökningsrutinen.

Pentacam® AXL Waves nya översiktsdisplay är tydlig och presenterar de viktigaste parametrarna snabbt, vilket ger dig en första indikation gällande patientens visuella prestanda!

Undersökningen genererar intuitiva rapporter som hjälper dig att upptäcka tidig ectatisk sjukdom, form fruste keratoconus, Fuchs endoteldystrofi och mer, före operationen.

Anpassat premium IOL-val hjälper till att tillhandahålla bästa patientvård med hjälp av den etablerade Cataract Pre-OP och den enkla fyra-stegsproceduren.

IOL-kalkylatorn innehåller en kontinuerligt uppdaterad IOL-databas med upp till 500 olika IOL: er – perfekt för anpassad IOL-effektberäkning!

Retroillumination

Implementerad retroillumination möjliggör en bekväm kontroll av lutningen och centrering av IOL, särskilt toriska IOL. Den integrerade tekniken hjälper till att förbättra resultat efter operationen, vid behov. 

Objektiv refraktion och Wavefront Aberrometry Total vågfrontavvikelse och objektiv brytning möjliggör bedömning, dokumentation och presentation av synkvalitet efter grå starr eller brytningskirurgi. Dessa snabba processer hjälper till optimering av IOL.