Ocular Instruments har tillverkat linser sedan 1966. De har främst gjort sig kända för sina fantastiska kontaktglas av olika modeller. Linserna finns på varenda ögonklinik i Sverige, liten som stor. Många oumbärliga evergreens finns i sortimentet. Här nedan listas några och en länk till Oculars samlade sortiment.

Abraham Capsulotomy

Fantastisk för YAG Capsulotomy då linsen stabiliserar patientens öga och minimerar obehagliga överraskningar.

Linsen är 10mm i diameter och har en 65D förstoringslins centralt som ger en väldigt bra optik för operatören och erbjuder väldigt precis laserfokus på den bakre kapseln.

Abraham Iridectomy

Denna lins har en magnifikation på 66D. Det ökar lasereffekten med 2,5 ggr. Med en inställning på 50 mikron får du en spot på 31 mikron på iris. Detta ger också ökad trygghet då lasereffekten på både kornea och retina är reducerad med 2,8 ggr.

Latina 5 Bar SLT

Den otroligt populära Latina SLT-linsen har fått sin senaste variant. Nu med 5 referensmarkeringar med hög kontrast avspeglas över trabekelverket för optimal navigering.

Mainster PRP 165

Det största synfältet du kan för panretinal fotokoagulation. Den unika optiska designen ger klar, ljus och tydlig bild över hela synfältet. Svår att byta ut.

Mainster Focal/Grid

Designed för focal/grid behandling från posterior pole till mid-periforin. Väldigt bra för både diagnostik och behandling av makulaödem, branch retinal vein occlusion, choroidal neovascularization in aging macular degeneration, and presumed ocular histoplasmosis. Hög upplösning och hög förstoring ger stor detaljrikedom.

Oculars samlade sortiment

Här kan du klicka dig vidare till Oculars samlade sortiment.