SPECTRALIS

Spectralis OCT

SPECTRALIS OCT-utgåvan kombinerar SD-OCT med högupplösta infraröda fundusbilder i ett användarvänligt och prisorienterat paket. BluePeak-utgåvan lägger till blå laser autofluorescens till enheten, vilket ger kunskap om hälsotillståndet i RPE / Photoreceptor-lagret – icke-invasivt utan behov av kontrastmaterial. (Obs: BluePeak måste beställas vid beställning. Kan inte köpas senare.)

Spectralis OCT Plus

SPECTRALIS OCT PLUS-utgåvan kombinerar SD-OCT med högupplösta infraröda fundusbilder. Det flexibla och kompakta kamerahuvudet gör systemet enkelt att använda för widefield-bilder och perifera OCT-skanningar. BluePeak-modellen ger enheten autofluorescens med blå laser, som ger kunskap om hälsotillståndet i RPE / Photoreceptor-lagret – icke-invasivt – utan att behöva injicera kontrastmaterial.

SPECTRALIS OCT PLUS kan uppgraderas till SPECTRALIS HRA + OCT-systemet med upp till 6 olika alternativ för bildtagning i en enhet. Detta alternativ gör SPECTRALIS OKT PLUS till en flexibel och säker investering där utrustningen kan växa med klinikens behov.

 

Spectralis HRA

SPECTRALIS HRA är den klassiska diagnostiska enheten som har lagt grunden för hela produktgruppen. Den här enheten har erkänts som en standard för bilddiagnostik över hela världen.

Spectralis HRA innehåller upp till 3 olika lasrar. Den fullständiga versionen inkluderar förmågan att spela in fem olika bildtyper som inkluderar: fluoresceinangiografi, ICG-angiografi, rödfri-, infraröd- och blå laserautofluorescens. Dessa bildtyper kan spelas in antingen individuellt eller samtidigt och kan till och med förvärvas som en dynamisk sekvens som tillhandahåller viktig information under fyllningsfasen för FA och ICG.

Digitala kameror ger utrymme för ett konfokalt scanningslasersystem genom att lägga till rörelse, djup, hög kontrast och skärpa till bilderna. Istället för att slåss och manipulera ett brett spektrum av vitt ljus från en blixt, är laseravbildningssystem utformade för att exakt belysa pixel för pixel och använda den idealiskt valda våglängden för den valda bildinsamlingsmetoden.

Dual-Beam-tekniken möjliggör Simultan FA och ICGA.

Spectralis HRA är optimerad för att göra inspelningar av de frisatta våglängderna från fluorescein och ICG. Den kan fånga båda kontrastmedlen samtidigt, vilket ger en bild av både näthinnan och den koroidala blodcirkulationen samtidigt. Bilderna är inte bara skarpare och mer detaljerade än traditionella funduskameror, utan den snabba skanningshastigheten möjliggör dynamisk inspelning, vilket kan fånga finesser som delvis koagulering.

Systemet kan fånga dessa fina och detaljerade bilder med ungefär en femtedel av kontrastmaterialet som behövs för traditionell fundusfotografering – en fördel för både patient, personal och ekonomi.

 

Spectralis OCT+HRA

SPECTRALIS HRA + OCT-utgåvan kombinerar SD-OCT och fem distinkta bildalternativ som inkluderar: fluoresceinangiografi, ICG-angiografi, rödfri-, infraröd- och blå laserautofluorescens.

För att få en fullständig överblick över en sjukdom, som är viktig för att förstå komplex patologi, erbjuder inspelning av flera bilder en djup förståelse för näthinnans struktur, funktion och metaboliska aktivitet. Detta resulterar också i ett mer flytande patientflöde och god hantering av sjukdomen. BluePeak – blå laser-autofluorescens ger kunskap om hälsotillståndet för RPE / Photoreceptor-skiktet, icke-invasivt, utan att behöva injicera kontrastmaterial.

Den här enheten är det ultimata diagnostiska verktyget. Detta hjälper till att spara tid för både patient och personal, eftersom alla retina-relaterade undersökningar kan ske samtidigt.