VOLK Optical har i många år varit marknadsledande när det gäller undersökningslinser. De är numera även stora på behandlande linser för alla tänkbara behov. Linserna är så utbredda att de närmast får betraktas som obligatoriska på kliniken.

Populära VOLK-linser

(Klicka och läs)

Volk 90 D

Indirekta BIO linser

Binocular Indirect Ophthalmoscopy (BIO) är Volks linser för användande med ett binokuläroftalmoskop (förslagsvis Keelers Vantage Plus) av retina. Dessa linser har generellt något högre förstoring och mindre synfält än de linser för traditionell mikroskopiundersökning. En fördel med undersökningssättet är att man som undersökare är mycket mer mobil.

Undersökning Med spaltlampa

Traditionellt den första undersökningen på ögonkliniken. Volk började tillverka linser 1956. När 60D-linsen lanserades under 70-talet var Sverige ett av de länder som först av alla insåg möjligheterna. Efter detta följde 78D-linsen och 90D-linsen. Idag finns många oumbärliga modeller som egentligen inte behöver någon presentation. Här nedan finns de alla samlade.

Indirekta kontaktlinser för laser

Behandlingslinser för laser så som SuperQuad, Area centralis, Trans equator, SuperQuad 160. 

Specifika behandlingslinser

Specialiserade behandlingslinser för behandlingar så som Capsulotomi, Iridectomi, SLT tex.

Gonioskopilinser

Perfekt för undersökning av kammarvinklar och generell diagnos och behandling av glaukompatienterna. Finns i olika varianter med 1 till 6 speglar. Vilken är bäst? Välj du.

Volks hela sortiment